Medicina chineza contra îmbătrânirii

 Medicina chineză contra îmbătrânirii


Să facem zilnic exerciții de menținere a formei.

Exercițiile fizice întârzie mult procesul de îmbătrânire, în special exercițiile chinezești de menținere a formei, care sunt ușoare și împiedică extenuarea. De fapt, cea mai mare parte a declinului fizic de care suferă persoanele mai vârstnice își are rădăcinile nu în vârstă, ci în simpla folosire inadecvată a minții și trupului. Nu mai există nicio îndoială că exercițiile fizice regulate reprezintă una dintre cele mai bune căi de a preveni și de a trata aproape toate tipurile de boli. Exercițiile pot energiza sistemul imunitar, pentru a opri răspândirea virușilor și a celulelor îmbolnăvite. Dat fiind că nu cer eforturi epuizându-te, exercițiile chinezești ușoare sunt cea mai bună formă de exersare. Ele nu au efectele secundare produse de unele sporturi grele.

Acumulați frecvent în gură salivă și înghițiți-o. Saliva este un fluid corporal prețios, cu puteri magice în tratament și întinerire. De sute de ani chinezii i-au acordat cel mai înalt respect, cu toate că valoarea ei de-abia începe să fie percepută în Occident. Saliva poate hrăni creierul, ajuta la digestie, detoxifica organismul, mărește flexibilitatea, sporește luciul și netezimea feței și corpului, stimulează sexualitatea și întărește imunitatea – toate funcțiile care se opun efectelor îmbătrânirii (citiți mai multe AICI: Saliva, conform medicinii tradiționale chineze, este „lichidul de aur”. Înghițiți regulat salivă și veți avea o sănătate de fier!)

Să ne lovim ușor cu degetele capul și urechile. Capul este cartierul general al vieții. Dacă zilnic îl lovim ușor cu degetele, efectuând exercițiul intern al lui Dharma „Bătaia Tobei Cerești”, stimulam funcționarea minții, îmbunătățim memoria și, de asemenea, prevenim sau amelioram țiuitul în urechi și bolile Parkinson și Alzheimer – afecțiuni care în zilele noastre însoțesc din ce în ce mai frecvent bătrânețea.

Să ne trecem des degetele prin păr. Pieptănarea frecvență a părului cu degetele goale poate stimula circulația sângelui, dezvolta capacitatea mentală și memoria și păstrează culoarea naturală a părului.

Să strângem ușor din dinți de mai multe ori pe zi. Dinții sunt alt semn important al vârstei. Pierderea dinților este asociată adesea cu bătrânețea. Pentru a-i păstra, chinezii din vechime recomandau să încleștăm ușor dinții. Aceasta nu numai că îi întărește și îi împiedică să de deterioreze prematur, ci stimulează și sexualitatea și forța mentală. Mișcările dinților afectează nemijlocit funcționarea psihică și performanță sexuală.

Să ne masăm tălpile de mai multe ori pe zi. Există o poveste chinezească despre o familie în care mai multe generații au trăit peste 100 de ani. Când au fost întrebați care sunt secretele longevității lor, membrii familiei au răspuns că își masau des tălpile. Talpa este locul din care pornește meridianul rinichiului. Masarea frecventă a tălpilor poate întări forța rinichilor și îi face să comunice cu inima, un proces cunoscut în lucrările clasice ale sistemului chinez de îngrijire naturală a sănătății sub numele shui huo ji („apa și focul se echilibrează între ele”).

Să contractăm și să relaxăm des mușchii anali și degetele picioarelor. Aceasta stimulează sexualitatea, Qi-ul rinichilor, funcția urinară și alte funcții asociate adesea cu vârsta. Dacă vitalitatea sexuală scăzută și incontinența sunt simboluri ale îmbătrânirii premature, contractarea și relaxarea ritmică a mușchilor anali și a degetelor picioarelor, efectuate frecvent, pot întârzia procesul de îmbătrânire, împiedicând apariția acestor dereglări.

Să nu lăsăm stomacul să se umple la nici o masă mai mult de 70-80% din capacitatea lui, chiar dacă alimentația ne este sănătoasă. Acest principiu înțelept al vechilor chinezi este confirmat de un experiment științific recent care arată că modalitatea cea mai bună de a întârzia îmbătrânirea și de a prelungi viața la șoareci este hrănirea lor sub nivelul obișnuit, dându-le atâta hrană cât să supraviețuiască. Șoarecii subalimentați nu numai că au trăit cu 35% mai mult decât cei hrăniți pe săturate, ci au fost mult mai puțin expuși la apariția cancerului și a altor maladii. Supraalimentarea deteriorează stomacul, irosește energia și ne face să ne simțim îngreunați și obosiți. Prin urmare, în numele sănătății noastre, este mai bine să rămânem în zona „mai puțin decât ar trebui” decât în zona „mai mult decât ar trebui” în privința cantității.

Să bem trei linguri de supă la începutul fiecărei mese și vom fi feriți de multe probleme la bătrânețe. Chinezii din vechime credeau că acest procedeu stimulează pofta de mâncare și favorizează digestia, prevenind, astfel, bolile sistemului digestiv. Desigur, „trei” nu este un număr fix. Ideea este că trebuie să bem câteva guri de supă la începutul fiecărei mese..

Să bem zilnic multă apă curată. Apa este primul dintre „cele cinci elemente” și joacă un rol vital în funcționarea corectă a organismului. Faptul că peste 70% din greutatea corpului o reprezintă apa vorbește de la sine. Apa umezește pielea, face flexibile încheieturile, curăță corpul, ajută digestia și defecația și mai are multe alte funcții biologice vitale. Chiar și un mic deficit de apă ne face să ne simțim obosiți și să ne fie rău.

Să dormim întotdeauna suficient și profund. Lipsa somnului obligă corpul la eforturi suplimentare, epuizând rezervele strategice de energie, dereglând circulația sângelui și a lui Qi și slăbind sistemele cerebral și imunitar; în esență, accelerează procesul de îmbătrânire a corpului. Când dormim, camera trebuie să fie bine aerisită, dar curentul sau vântul nu trebuie să ajungă direct la noi.

Să petrecem zilnic mult timp în aer liber. Să facem după cină o plimbare de 1,5 km. Aceasta ne asigură zilnic mult aer curat și lumina naturală de la soare. Aerul curat și soarele sunt pentru viață ceea ce este petrolul pentru lămpi, iar în lipsa lor viața nu ar fi posibilă. Chinezii din vremurile vechi credeau că aerul curat și lumina blândă a soarelui conțin energie, care ne poate hrăni plămânii, inima, creierul și pielea, dându-ne energie și tinerețe.

.............................. .....................

Cea mai simplă metodă de prevenire a Alzheimer

Cercetătorii Lawrence Katz și Mamung Rubin au descoperit că este necesar să stimulăm cealaltă emisferă cerebrală pentru a preîntâmpina topirea creierului datorată rutinei (care ne scutește de efort în executarea unor activități intelectuale).

Din anul 2000, sus numiții au creat Neurobionica care subliniază necesitatea efortului suplimentar impus creierului. Sunt recomandate niște exerciții-eforturi de biciuire a celeilalte emisfere (cea dreaptă dirijează mișcările părții stângi a corpului și invers)

- Puneți ceasul la mâna cealaltă

- Spălați dinții cu cealaltă mână

- Mergeți spre casă și de acasă spre obiectivul propus pe alt drum

- Mergeți în casă cu spatele (chinezii fac asta zilnic în cadrul exercițiilor efectuate în parcuri)

- Priviți cu ochii strânși

- Priviți fotografiile ținându-le cu susul în jos sau cu capul aplecat

- Stimulați cerul gurii cu arome foarte diferite

- Priviți ora ceasului în oglindă

- Mișcați mausul cu cealaltă mână

- Spălați-vă părțile intime cu cealaltă mână

- Mâncați ținând tacâmul în cealaltă mână

- Tăiați pâinea cu cealaltă mână

- Faceți orice alte exerciții, conform cu imaginația fiecăruia, care să contravină rutinei zilnice.

- Faceți exerciții fizice și sporturi complet noi pentru Dvs!

- Nu ați făcut înot? Mergeți și învățați. Nu știți să patinați? Mergeți și încercați. Nu aveți obiceiul să mergeți la sală? Începeți cu aparatele de activități din parcuri. Pe lângă rutina zilnică, faceți mereu și ceva nou!


DESPRE OMICRON

(Moartea noastră cea de toate zilele.)

Omicron nu este un agent patogen, ci o undă milimetrică!

Dr. Domenico BISCARDI a dezvăluit în urmă cu câteva săptămâni că așa-numita variantă Omicron nu este un agent patogen, ci un atac cu radiații sub formă de unde milimetrice. De altfel, premierul englez Boris Johnson a anunțat așa-numita variantă Omicron sub formă de unde(e) în noiembrie/decembrie.

Ei bine. Întâmplător?

Dr. Biscardi a explicat la începutul lunii ianuarie cum varianta Omicron coboară noaptea asupra oamenilor neștiutori și îi infectează chiar și atunci când dorm acasă, în spatele unor pereți și uși închise.

Omicron nu este o variantă, ci o radiație. 

De ce vine noaptea?

Când au măsurat radiațiile, au constatat că nivelurile din timpul nopții sunt de până la 15 ori mai mari decât limita legală. Momentul este între 2 și 4 dimineața. Ora la care traficul pe internet este semnificativ mai mic, deoarece atunci oamenii sunt în pat și dorm liniștiți. În momentul măsurătorilor, au constatat că nivelurile de radiații la acea oră nu scădeau, ci creșteau.

Cum?

Omicronul vine noaptea!  Nu contează dacă vă ascundeți în casă, pentru că Omicron nu este un agent patogen. Omicron este o undă, un cuptor cu microunde.  Omicron este o undă milimetrică.

Ușile și pereții închiși nu sunt un obstacol pentru unda milimetrică.

- Dacă sunteți inoculat cu oxid de grafen, Omicron găsește substanța potrivită în corpul dumneavoastră pentru a-și extinde și amplifica frecvența, ceea ce poate provoca la început greață și diaree, urmate de febră, tulburări de vedere, dureri de cap, dezorientare și pierderi de memorie.

- De ce trebuie să tușești? Pentru că organismul încearcă să scape de oxidul de grafen și face acest lucru prin plămâni. Acesta este motivul pentru care FLUIMUCIL funcționează în terapia Covid. Sau NAC, acetilcisteina, ingredientul activ din Fluimucil.

- Apoi simțiți un disconfort la lumină, probabil tinitus.... mai ales dacă locuiți în apropierea unor turnuri de telecomunicații.

- La nivel epidermic, puteți avea roșeață, mâncărimi, arsuri, herpes zoster, psoriazis, contracții în anumite locuri și chiar tremurături.

Știți de ce? Pentru că Omicron nu este o infecție, ci o radiație.

În Spania au anunțat că Omicron va apărea pe 24 decembrie. Știau exact când va veni, pentru că la o simplă apăsare de buton...

Cum să vă protejați

- Opriți ruterele și dispozitivele, folosiți plăci de cupru sau înveliți-le în folie de aluminiu sau cu pânze Faraday. 

- Faceți duș des.

- Nu luați paracetamol, deoarece acesta este un antagonist al glutationului, iar glutationul descompune oxidul de grafen. *

- Luați melatonină, deoarece este un radio protector. *

- Luați zinc și vitaminele C, D3 și E.

- Luați multă vitamina C și D3.

Dr. Biscardi a fost găsit mort în locuința sa la scurt timp după ce a făcut publice aceste informații. Coincidență? El ar fi raportat mai devreme descoperirea sa Comisiei Europene!

Cam în același timp, președintele Comisiei Europene, David Sassoli, a fost și el găsit mort. Acesta a aplaudat descoperirile doctorului Biscardi și a dorit să le facă publice.

Așa-zisul „Din nou” nu este un agent patogen, este un atac de radiații.

Este moartea noastră cea de toate zilele. Si probabilitate mare ca si cei ne vaccinați sau testați, să fi fost cumva inoculați, în mod viclean, rezidual cu oxid de grafen...

Un mesaj plin de...înțelepciune!

Novak Djokovici spunea în cartea lui ”Dieta câștigătoare” că, pritre alte lucruri învățate de la chinezi în turneele din China era și acela de a bea, imediat după sculare, dimineața, o cană de apă.
I-am urmat sfatul și e minunat!

Comentarii