PETRE ȚUȚEA DESPRE CEAUȘESCU

 PETRE ȚUȚEA DESPRE CEAUȘESCU:



"Să dăm Cesarului ce este al Cesarului" ! A fost și bou pe deasupra prin cultul personalității dar pe lângă ce a făcut ar trebui să i se ierte..."
„Când voi muri eu, după mine rămâne un singur mare naţionalist în care să credeţi, Ceauşescu. Nu ştiu eu cât de comunist e el, dar ţine cu naţia asta, să ştiţi de la mine. Ăsta e român adevărat. Ţine cu noi!”
Destinul a făcut să moară Ceauşescu înaintea lui şi el, Petre Tuțea, a spus:
”Aţi văzut domnule, era mai mare naţionalist ca mine, că l-au omorât înaintea mea.”
"Ceaușescu a condus România timp de 24 de ani. Nu se poate spune că era „bine” pe vremea lui Ceaușescu, dar puțini știu cum era România înainte de Ceaușescu!
Acest conducător a fost pentru țara asta ceea ce au fost Kemal Ataturk pentru Turcia si Abdul Nasser pentru Egipt :TATĂL NAȚIUNII!
Ceaușescu a scos România din Evul Mediu, de la lumina lumânării, la lumina electrică, de la carul cu boi, la intreprinderi producătoare de automobile, camioane, tractoare, locomotive și avioane…
Nu știu daca, păstrând proporțiile, există performanțe asemănătoare in istorie – poate Ramses cel Mare. Ceaușescu a dictat să se ridice școli, spitale, diguri, baraje, hidrocentrale, căi ferate, aeroporturi, baze militare subterane, lucrări hidrotehnice portuare, flote de avioane și vapoare, irigații pe mii de hectare, poduri impresionante, ba chiar si... autostrazi. In 24 de ani amărâți a plătit datoriile și a dublat populația urbana .
De fapt este incredibil. Dacă știți despre ce vorbesc veți vedea că performanțele lui Ceaușescu frizeaza imposibilul. Și, peste asta, a păstrat DEMNITATEA acestui popor de.....tâmpiți".



Comentarii