Revoluție fără violențe?

Revoluție fără violențe?


Nici o revoluție nu s-a înfăptuit vreodată fără nici un pic de violență, inclusiv violență fizică. La câtă violență se lasă sensibilizați guvernanții unei țări care să-i determine să și ia măsuri concrete de schimbare a stării de fapt care a determinat revoltele inițiale, depinde de cât de gros este șoriciul de pe obrazul celor care sunt la conducere și de determinarea celor care vor să aplice schimbarea. Până nu ne vom aduna alături suficient de mulți încât guvernanții să se sperie și să fugă, nu vom vedea schimbări majore în timp scurt. Așa funcționează lucrurile.

O schimbare reală fără violență s-ar putea realiza doar atunci când politicienii ar ajunge să înțeleagă că trebuie să respecte legile, să muncească pentru ceea ce scrie în "fișa postului", pentru ceea ce s-au angajat să facă în campania electorală, pentru binele națiunii și nu doar pentru propriile interese. În România nu s-a învățat încă acest fapt. O clasă politică ruptă de interesele națiunii crează dezechilibre sociale.

În România există o înclinație majoră a politicianului pentru batjocură la adresa alegătorului simplu și onest. Până nu se va schimba această stare de fapt, nu vom vedea pe scena politică românească, politicieni interesați de binele poporului. Și până atunci va mai curge multă apă pe Dâmbovița.

Din păcate violența fizică derivă, se naște, se hrănește, crește, etc  din celelalte tipuri de violență: de opinie în contradictoriu și orgoliu, verbală, prin opinii transmise în scris sau imagini și filme cu violență. Toate acestea există din plin și se retransmit continuu pe toate canalele de informație din țară și din lume. De fapt toate încep să încolțească încă din felul cum sunt percepute relațiile inter-umane, chiar din familie.

Politicienii din România sunt chiar din sânul națiunii, crescuți și educați aici, pe meleaguri mioritice. În concluzie: avem exact politicienii pe care mai poate să îi dea țara. Dar și revoluționarii sunt tot din rândurile aceleași structuri sociale. E un fel de care-pe-care.

Cum e mai bine?
Mai întâi #rezisti si apoi #actionezi
sau...
Mai întâi #actionezi si apoi #rezisti?

România are nevoie de majoritatea, căci dacă majoritatea alege ceva râu pentru națiune, țara însăși e pusă în pericol de a dispărea. 
- Ei, alegătorule, ce alegi? 
Din păcate, pe majoritate, românii aleg lucruri rele pentru țara lor. 
Degeaba se va ridica un nou Stefan cel Sfânt, dacă majoritatea nu va decide să-l urmeze? 
Majoritatea are nevoie însă de exemple, de modele de sacrificiu individual. 
- Ei, alegătorule, te bagi? 

Avem guvernanții pe care îi cultivă societatea; 
Avem Justiția si juriștii pe care îi educă societatea;
Avem politicienii pe care îi învățăm încă din familie, de mici, cum să se comporte cu semenii lor și în societate;
Mai avem din resursele națiunii atât cât ne mai pasă de ea;
Avem Economie Natională atât cât ne mai străduim pentru țară;
Avem Serviciile pe care le meritam, prin nepăsare;
Avem Sistem de Educatie Natională după chipul națiunii.

Și cine să mai facă revolutie? Căci cei mai mulți se complac în acest kkpitalism de lăcomie. 
Puterea unei națiuni constă în efortul comun al cetățenilor
și din voința de a conlucra împreună pentru binele comun. 
Românii nu prea mai sunt o națiune.
Câte sacrificii de sute de ani să construiesti o țară, 
risipite în 30 de ani de trădare.
România este astăzi o colonie.
Învață-ți nepoții despre cinste, onoare, adevăr, etc. 
Pe cei maturi de astăzi, înrobiți deja lăcomiei si trădărilor, nu-i mai poate schimba decât bunul Dumnezeu. Doamne ajută!

Și vrem ca PSD să plece de la guvernare, la primul miting de protest? Multe ziare scrie despre asta: Jos PSD. N-o să o facă , atâta timp cât nu se adună suficient de mulți care să îi dea jos, la propriu, dacă la alegeri nu ați fost în stare să deschideți bine ochii. Multe ziare și multă hârtie irosită. Deci ce avem aici: hârtie igienică folosită? 

Cine ține mai mult la scaunul propriu decât la binele țării, așa va face...Avem conducătorii pe care îi educă societatea, deci exact ăia pe care ni-i merităm! Se gândeste cineva ce modele sociale au tinerii de azi și care vor conduce România de mâine?
Luați aminte...
Lipsa de la vot nu e o pedeapsa pentru politicieni, ci o trambulina pentru escroci! Politica înseamnă cicluri de 4 ani cu aceeași imbecili. Cetățenii care nu s-au prezentat la vot, nu au dreptul să judece rezultatele alegerilor!

Mergeți la vot, dar și aveți grijă ce votați!



Totusi... și un alt adevăr se mai observă: există o structură suprastatală care conduce de fapt România și care se cheamă: Serviciile secrete!  România de azi e condusã de trântorii de pe vremea lui Ceaușescu: bisnițarii, securiștii, puscãriașii și penali 
care nu au nici un respect pentru lege, ordine, țarã sau națiune; 
precum și urmașii acestora care au fost crescuți în același spirit.

Mizeria politica e atât de mare că îți vine să-i injuri pe toți (iar violență verbală)...
Încă nu se vede început de curățenie capitalistă nici după 30 de ani!
Peste tot în societate, la fiecare nivel, corupția asta a fost tolerată în multe feluri. Și acum ne mirăm de ce e așa de groasă...
Pentru că România nu mai produce nimic. Românii stau pe TV și asta fac, se țin doar de bârfă (iar violență verbală). Adică să fim sinceri: nu mai produc pentru export decât inteligență (tinerii neatinși atât de mult de răul din societate se mai gândesc să pună mâna pe o carte dar cu gândul să plece cât mai repede afară), prostituție și bășcălie (talk-show-uri și stand-up-uri). Dezastrul națiunii din ultimii 28 de ani, nu-l plăteste decât talpa țării.

Protestele nu au schimbat nimic și nici nu vor schimba dacă nu sunt suficient de ample, în societate și în inimile cetățenilor. Singurul lucru pe care-l mai putem face este să avem grijă cui dăm votul nostru la următoarele alegeri! Prezență la vot de 39% pe țară, deci absenteism de 61% ar trebui să fie ilegal.

Până atunci păstrați aprinsă flacăra neamului.
Vreți schimbări revoluționare = Luptați pentru ele!
Vreți schimbări lente, în trepte din 4-în-4 ani = Mergeți la vot!




Comentarii