DACO-fobie vs DACO-simpatie

DACO-fobie vs. DACO-simpatie



Vã recomand sã cititi mai întâi acest articol:
        top-10-aberatiile-dacopatilor

Sunt multe asemenea în presa din ultimii ani.
Si totusi... pentru daco-fobi recomand aceste idei: 

Sunt suspecte aceste aberatii din partea unui istoric ca cele sustinute în articolul de mai sus:
1.) Cei iubitori de daci si seriosi în demersul lor nu sustin cã dacii ar fi inventat scrierea, ci cã a existat pe aceste meleaguri o proto-scriere mai veche decât altele de oriunde (dovedit pânã acum).
Nu sunt numai 3 plãcute, astãzi arealul balcanic s-a dovedit a fi plin de astfel de plãcute.
Datarea plãcutelor de la Tãrtãria chiar a fost realizatã stiintific pe baza oaselor gãsite la locul mormântului (dar e mai usor sã arunci cu noroi decât sã cercetezi studiile din ultimii ani, realizate de cãtre cea mai mare somitate mondialã în istoria neoliticã a omului, Prof. Marco Merlini, directorul institutului de istoriografie din Roma).
Deci probabilitatea ca scrierea chiar sã fi fost inventatã la gurile Dunãrii se dovedeste mai mare decât a sustine cã a fost inventatã altundeva;



2.) Dacii nu vorbeau limba latina; influente lingvistice reciproce au existat dintodeauna, dar nu în mãsura procentului majoritar declarat de cei care sustin latinitatea limbii române;

3.) Dacii chiar au sãpat tuneluri prin munti ca sã exploateze aurul.
Despre tuneluri secrete care strãbat România pot povesti multi dacã asa vor. 
.... Nu pot fi acuzati toti de derapajele unora.

4.) Adulatia si credinta tine de mistica interioare, si n-ar trebui adusã în discutie cu pãrtinire de un cercetãtor istoric serios, ci doar ca sã explice tendinte socio-culturale izolate, si nicidecum sã desfinteze generalul valabil: suntem d'aci ai acestui pãmânt!

Concluzie:
- Dacii chiar au avut o scriere proprie. 
Dacã nu era folositã decât rar, de cãtre initiati si nu s-a pãstrat în biblioteci întregi de documente, este nedrept sã sustii cã nu a existat;



- Moldova noastrã si Basarabia sunt teritorii unde romanii nu au colonizat si nu au construit castre.
Cum se face cã vorbim aceeasi limbã? 
Si dacã limba românã de pe cele douã maluri ale Prutului se aseamãnã astãzi în proportie de 90% , ...
... cât au fost de latinizati dacii acum 2000 de ani?

Luati aminte cãci foarte multi astãzi vorbesc sub numele unor autoritati, dar sunt strãini de acest neam. 
Existã interese strãine ca sã ne fie mistificatã si pervertitã istoria...

Înselati în lacomia lor, de foame, din mandrie prosteascã ori cumpãrati cu bani, multi se dedau la a emite documente în numele 
unor autoritãti ale statului român, care se dovedesc de fapt acte de tradare ale natiunii si a adevãrului istoric.



   Alții, au însă așteptări de la miscarea daco-geto-simpatică, ca să salveze România de hoții care tot în rândul cetățenilor români au fost educați și crescuți așa, și mai mult decât vor ei să se salveze singuri. În țara asta sunt cu totul decât vreo 5000 de simpatizanți geto-daci care au și încercat să facă mai mult bine decât rău acestei miscări de punere în valoare a unui trecut istoric si a unor vestigii istorice ce sunt încă ținute ascunse de cei care păstoresc destinele unor muzee de istorie, a unor cetăți monumente istorice sau a unor șantiere arheologice.  
  Unii vor ca cei puțini din aceaste grupuri să fi reușit ceea ce toată țara nu reușește de 30 de ani prin alegeri "libere", să îndrepte țara în direcția bună, adică să fii răsturnat munții ca să găsească aurul lui Decebal cu care să scoatem țara din groapa și din datoriile în care se afundă de 30 de ani, să fi pedepsit deja toți nemernicii din țara asta, dacă se poate prin trimitere de soli la Zalmolxe, să fi schimbat deja numele țarii din România în Dacia pentru ca românii plecați peste hotare să nu mai fie confundați cu tiganii, să-i fi unificat deja pe toți românii sub un nou stindard, adică cam tot ceea ce restul cetățenilor nu prea vor să facă nici măcar în jurul ogrăzii proprii. 
      Tuturor acelora care spun astăzi că facem prea puțin noi cei care ne și implicăm activ, le spun și eu așa: de 15 ani se fac Congrese Internaționale de Dacologie, festivaluri tematice poți găsi astăzi aproape la fiecare sfârșit de săptămână, tabere, concursuri tematice, există producție de suveniruri, jocuri tematice, cărți documentare, publicații, etc. Cine vrea cu adevărat, găseste!

Curios lucru, cât de puține mai vrem să mai moștenim de la străbuni și câte aplicăm în viața noastră astăzi:


Între frica de discutii sincere despre daci si simpatia pentru un neam de oameni "drepti", eu aleg dreptii.

Comentarii