Dragostea la geto-daci

 Dragostea la geto-daci

Moto:

”Dacii nu aveau neveste ca în conceptul actual. Dacii aveau iubite. Idea de ne-va-sta în calea fericirii e ceva adus de romani.”

    Cred că la geto-daci, dragostea între doi parteneri făcea ca să se nască copiii, femeia se ocupa de creșterea și educarea lor până la o anumită vârstă, după care și bărbatul se implica mai mult, evident îl lua cu el la vânatoare, călărie, pregătirie de lupte, etc 

    Un bărbat putea să primească nuriile mai multor femei. Nu exista invidie...Nu cred că erau alese cu forța sau bărbații aveau neapărat mai multe. Era ceva ce ținea doar de dragostea de moment a doi îndrăgostiți.

    Femeia era cea care alegea dacă voia copii cu un anumit bărbat.

    Unele legături puteau să țină toată viața. Evident dragostea de tinerețe putea evolua în ceea ce știm astăzi - dragostea matură. 

    Grija față de cel aproape era însă la geto-daci ceva ce venea din colectivitate.

...

Dacia era El-dorado-ul lumii antice. Veneau în Dacia, din toată lumea antică, învățați care își ofereau serviciile la casa unui mare șef de trib. De aceea în toate cetățile dacice s-au găsit obiecte de cult romane, grecești, în unele ”case” ce erau poziționate aproape de cea a șefului de trib.

........

Cu timpul o să mai adaug aici alte păreri personale despre geto-daci, diferite de cele pe care le citiți prin cărți...



Comentarii