Să facem un nou sistem ...

 Să facem un nou sistem ...


Sistemul actual de organizare a societății românești, bazat pe învățăturile clasei politice de dinaintea celui de-al doilea război mondial ale lui Iuliu Maniu, Ion Rațiu sau Corneliu Coposu, e total învechit și impropriu societății de astăzi.



Un nou sistem de organizare este impetuos necesar.

Un sistem electoral care să nu mai aibe la bază partidele politice este mult mai avantajos pentru România. Acest sistem trebuie să aibe în centru un legislativ asemănător Marii Adunări Naționale, în care aleșii să fie în total vreo 5000, câte unul pentru fiecare comună a țării. Dar, alegerea acestora nu se va mai face la nivel național sau pe liste de partid, ci  în fiecare comună în parte. Așa ... dispar partidele politice.


1. Naționalizarea tuturor obiectivelor și resurselor patriei care nu trebuiau niciodată vândute!!!


2. Guvernul să facă publice voturile după alegeri după ce s-au anunțat rezultatele finale, să verificăm dacă s-a votat corect!

Vreți să devină public votul Dvs. după anunțarea rezultatelor finale?

- Votul să fie secret până după anunțarea rezultatelor finale, după contează mai mult să devină public, nu crezi?

Sistemul de vot electronic aduce unele avantaje si asupra securizarii dar și unele dezavantaje pentru o mai ușoară manipulare. Eu propun indiferent ce soluție s-ar alege, după alegeri votul să fie devoalat, să se facă publice toate voturile, să verifice fiecare cetațean sau instituție dacă a ajuns să sau s-a ajuns să se voteze corect. S-ar elimina astfel orice dubii asupra rezultatului alegerilor!


Va rămâne pe vecie documentat cum s-a votat. Astăzi sacurile cu voturi sunt arse după alegeri. Ce dovezi aveți că s-a votat corect? După parerea mea Vadim trebuia să fie președinte în 2000 dacă nu se furau alegerile!


3. Eliminarea oricăror pensii speciale. Pensia să fie onestă pentru toate categoriile sociale, doar pe bază de contributivitate.

4. Eliminarea oricăror subvenții de la buget pentru partide politice. Partidele politice sunt grupuri private care trebuie să se sponsorizeze singure.

5. Salariile și pensiile să fie într-o pondere și pe o scară corectă a valorilor. Nu se poate ca un profesor să fie plătit mai prost ca un vânzător la Kaufland. Nu se poate ca un parlamentar să ia pensie după numai un mandat în valoare de 4500 lei, iar un muncitor care a muncit 45 de ani să aibe doar 1500 lei pensie!







6. Pentru simpatizanți: Faceți organizații de partid în fiecare județ, oraș, etc. Faceți cu adevărat conducere colectivă! Ieșiți în față să vă vadă lumea. În 2024 vor fi iar alegeri...Să milităm pentru ridicarea interdicției de a exista doctrina politică comunistă.
Pentru antreprenori: faceți asociații cooperatiste, ateliere meșteșugărești, munciți împreună, ajutați-vă împreună, decideți împreună.

7. Țara nu de sfătuitori are nevoie, ci de oameni de acțiune și cu dragoste de patrie, oameni care vor să muncească iar 20 de ani să o reclădească.
Te bagi?
...

Vreau ca România să fie condusă de români ! 

Vreau ca România să nu depindă de NIMENI și 

să nu stea în genunchi în fața NIMĂNUI !


 Fără decizia lui Ceaușescu de a interzice avortul, majoritatea tinerilor sub 50 de ani nici nu ați fi existat azi!!!


CAPITALISM = societatea umană al cărei principal motor social este avuția=capitalul
COMUNISM = societatea umană al cărei principal motor este binele comun.

 

Comentarii