De ce sistemul actual are apucături dictatoriale?

De ce sistemul actual are apucături dictatoriale?



Securitatea lui Ceaușescu după ce l-a trădat, s-a deghizat întru-un sistem și mai nociv pentru țară.
Miza a fost privatizarea regimului comunist, după modelul care se pregătea în acele momente şi în URSS (Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste, adică lagărul comunist condus de Rusia – n.m.), trecerea de la cizma bolşevică la pantoful capitalist – chit că ciorapii poartă în ambele cazuri, aceeaşi duhoare cazonă.
“Schimbarea la faţă” a Securităţii, camuflarea epoleţilor albaştri sub costumul Armani al parlamentarului, ofiţerului din serviciile speciale, funcţionarului public, al omului de afaceri de succes şi chiar sub roba magistratului a fost un proces discret. Abia acum, reconstituind cu greu şi în pofida ostilităţilor manifestate oficial faţă de deconspirarea ei, imaginea a ceea ce a fost Securitatea în 1989, începem să îl înţelegem.
Procesul e în plină desfăşurare. Aparatul de propagandă comunist a fost înlocuit de cel trans-partinic, poliţia se remiliţienizează, justiţia e de partid şi de stat, opinia publică este manipulată şi manelizată, informaţia este secretizată, legi sau dispoziţii judecătoreşti sunt aplicate după bunul plac, avuţia statului s-a privatizat discret în folosul noii oligarhii post-comuniste, tot mai arogantă şi mai pasionată de vânătoare.

Comentarii