Viteza mersului și moartea

Viteza mersului și moartea

Image result for walk speed and death

un articol al dr. Barbara RICHARDS

Mulți oameni ar putea evita întâlnirea prematură cu Cosașul, dacă ar merge suficient de repede! Acesta este rezultatul unui studiu recent, australian. Mai mult, studiul a evaluat viteza neașteptat de mică a Cosașului. Cei care merg chiar și puțin mai repede, pot menține un avans decisiv asupra lui.

Cercetătorii australieni au măsurat, sistematic, viteza de deplasare a 1700 bărbați, în vârstă de cca. 70 ani, timp de 5 ani. Viteza lor medie a fost de doar 3 km/h. În această perioadă, au decedat 266 bărbați. Acei bărbați care au avut o viteză peste 3 km/h, au avut un risc de deces cu 35 % mai redus decât media. Pe cei care au avut peste 5 km/h, Cosașul nu i-a mai putut ajunge! Printre cei decedați, nu a fost nici măcar unul singur care a avut o viteză medie de peste 5 km/h.

Si alte studii documentează clar relația dintre viteza de mers și procentul de mortalitate. Acei oameni în vârstă care practică, cu măsură, sportul și mișcarea își măresc cu 700% șansele de a avea o bătrânețe săracă în boli.

Nu este prea târziu nici pentru cei care încep să facă mișcare doar la bătrânețe. Sportul cel mai sănătos la bătrânețe este și cel mai nespectaculos: mersul in ritm vioi!

Deși solicită inima relativ puțin, mersul vioi este una din cele mai bune metode de a antrena sistemul circulator și de a reduce riscul de accident cardio-vascular, dovedindu-se superior altor sporturi ca jogging sau vâslit. În plus, mersul cruță articulațiile și are un potențial de accidentare redus.

Secretul eficientei excepționale a mersului vioi se explică prin faptul că niciun alt sport nu activează atâția mușchi. La ciclism, sunt antrenați 35% dintre mușchi, la jogging - 70%, dar la mers sunt implicați 90%.

Completare la cele afirmate mai sus:
Toata suprafața pământului este străbătută, de-a lungul și de-a latul, de niște benzi energetice - denumite Radiații Hartman.
Plimbându-ne pe jos intersectăm aceste benzi energetice și ne încărcăm cu energie. Condiția, pentru ca să beneficiem de această energie, este de a avea o viteză de deplasare mai mare de 3 km/ h și să facem, zilnic, minim 6.000 de pași.

Comentarii