Curiozități despre inimă

Curiozități despre inimă

Image result for inima

Cercetările din ultimii ani ne poartă către un nou nivel al înțelegerii existenței noastre. Inima este un organ fascinant care are propria sa „viață”, generând o energie incredibilă care ne ține în legătură cu ceilalți și cu întregul Univers.
Inima este un organ incredibil, ea dă viață transportând oxigen și nutrimente în tot corpul nostru, prin intermediul sângelui, după un ritm extrem de precis.

Cercetătorii află acum că această mașinărie incredibilă, de mărimea unui pumn, și nu mai grea de 300 de g, posedă un nivel de inteligență pe care abia acum încep să o înțeleagă. Cercetările arată că inima joacă un rol extrem de important în activitatea noastră mentală, fizică și emoțională, activitate care până acum nici nu era bănuită.

După douăzeci de ani de cercetări, Institutul HearthMath a descoperit că inima este un organ senzorial, care se comportă ca un centru foarte sofisticat al existenței fiecărei ființe umane:

1. Până nu de mult, oamenii credeau că cel mai important organ este creierul, dar câmpul magnetic al inimii este de 5000 de ori mai puternic decât cel al Creierului, au demonstrat recent, oamenii de știință.
2. În starea fetală, inima se formează înaintea creierului.
3. În medie, o inimă bate de 110.000 de ori pe zi, de 40 de milioane de ori pe an și de 3,5 bilioane de ori într-o viață.
4. Într-o oră, inima produce energia necesară pentru a ridica 900 kg la o înălțime de 0,9144 metri. Într-o oră și 15 minute, inimă poate ridica o Toyota Prius!
5. Sursa bătăilor inimii este inima însăși, iar nu creierul. Inima bate de la sine. Atunci când se efectuează un transplant de inimă, aceasta nu poate fi conectată cu creierul.
6. Impulsul electric al fiecărei bătăi de inimă poate fi măsurat de la aproximativ 1.200 m distanță de corp!
7. Impulsul electric al inimii este de 40-60 de ori mai puternic decât cel al creierului. Este cu mult mai puternic decât impulsul electric al oricărui organ din corp.
8. Inima trimite mai multe informații către creier decât creierul către inimă.
9. Sistemul vascular al inimii măsoară 96.560 km și poate înconjura pământul de două ori.
10. Celule miocardice de la oameni diferiți puse împreună, se acomodează, stabilesc legături și reușesc să funcționeze la unison, ca un întreg, au descoperit cercetătorii. În cazul celulelor nervoase, aceste principii nu sunt valabile.
11. Electricitatea pe care o generează inima poate fi detectată și măsurată în structurile creierului unei persoane aflată în apropiere.
12. Inima are de fapt propriul său creier. Un creier care generează de 50 de ori mai multă energie electrică și de cinci mii de ori mai multă putere magnetică decât creierul.
13. Undele creierului unei mame se conectează la bătăile inimii copilului ei.
14. Când o persoană se simte stresată, copleșită, anxioasă, nesigură și temătoare, inima trimite semnale haotice și incoerente către creier/minte, atrăgând stresul.
15. Atunci când în mod sincer simți speranță și compasiune, inima ta transmite semnale coerente și armonioase către creier, înlocuind sentimentul izolării de ceilalți, cu senzația apropierii.

Comentarii